1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Surround Sound Probs

Discussion in 'DVDR' started by Oswald900, Oct 31, 2004.

  1. Oswald900

    Oswald900 Member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi there
    I'm new to this and im looking for some HELP!!!!!!!

    When i burn a movie onto a DVD the surround sound doesnt work on my surround system thats hooked up to the TV and Dvd player.

    What do i need to do to get this working ?
    Is it a burning issue or something else im doing wrong ?

    Any ideas would be great

    Os
     
  2. Biosgain

    Biosgain Guest

    Is this with every film you do or just one?
    What software are you using?
     
  3. Nephilim

    Nephilim Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 13, 2003
    Messages:
    14,942
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Wrong forum. Thread moved :)
     
  4. Oswald900

    Oswald900 Member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    No its every DVD i do.

    Some even go out of sync with their voices and lips moving.

    Any help would be great
     
  5. Oswald900

    Oswald900 Member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Im using TMPGE Dvd Author,Win Avi Video Converter and Nero 6 for burning.
     
  6. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Are these backed up commercial dvd's?
     
  7. Oswald900

    Oswald900 Member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    No they are not.
     
  8. Biosgain

    Biosgain Guest

    Seems there like that from your source or if your converting them for dvdr
     
  9. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Well, it is probably your encoding that is causing the loss of sync.

    Good ones are TMPGenc, and CCE............

    Your sound issue will more than likely be down to the fact that your source is either in mono, or more than likely stereo and not 6 channels.............
     
  10. Oswald900

    Oswald900 Member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Can you do avi with them

    I tried TMPGE once but could never figure it out so i never worried about it anymore.
    If you all think thats the way to do them then ill try again.

    What would you use to convert AVI files to Vob files ?

    Thanks Again
     

Share This Page