1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VLC Player (*.avi) Choppy and 100% CPU usage

Discussion in 'Other video questions' started by xmen67, Jul 25, 2011.

  1. xmen67

    xmen67 Member

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi,

    I have this problem, after I reinstalled my WinXP SP3. My VLC player plays *.avi very jerky and choppy. CPU shoots up to 100%. However when i use the WMP9 to play the same avi, WMP9 works.

    1. I reinstalled WinXP SP3. All drivers are in and working. Installed codec packs, DirectX and etc.

    2. I installed VLC 1.1.11(latest). Plays avi(s) but very very choppily and jerky. Tried DMA, buffer 5000msec. Did not work. CPU is 100% and system slows down.

    3. WMP9 plays avi(s) fine.

    4. This was working before the crash.

    Not sure what is the problem. Anyone can help?
     
    Last edited: Jul 25, 2011
  2. Berryone

    Berryone Regular member

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Messages:
    1,471
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    How Much Memory Do You Have?
    You're Still Running XP (Leads Me to Believe You Have An Old System)

    I Suggest You Upgrade Your Memory Or Just Buy a New Computer.
     
  3. per_automatik

    per_automatik Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the only answer provided here is quit irrelevant. as the first person said, the error occurred not before the crash but after it.

    i have exactly the same problem except i moved from a week computer to a stronger. all suddenly my vlc was useless due lag and cpu hogging.


    so what if you're running windows xp, movies floated fine on xp to.
     

Share This Page