1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[bold]Network help needed a.s.a.p[/bold]

Discussion in 'Windows - General discussion' started by tweaki, Feb 15, 2006.

  1. tweaki

    tweaki Member

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Right ....here we go *takes a breath*..

    I have:

    On my PC
    Windows XP Pro
    Trendnet 435 BRM Router -
    along with Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC.
    ZoneAlarm4
    Nod32 Antivirus
    BT Voyager 100 Modem.
    Installed my ethernet connection to X-Box


    Windows XP Pro
    Zonealarm 4
    Nod32 Antivirus
    Wireless Trendnet TEW-228 PCI Card

    ---------------------------------------------
    [bold]I just want the PCS to see shared files not for internet[bold]

    I have installed software in both PCS
    When all is connected and switched PC's on the both computers recognise the cards..

    2nd PC has excellent signal so it says...

    I just cant get the PC's to see one another..
     
  2. theVIKING

    theVIKING Member

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    first since you have xp pro make sure simple file sharing is OFF
    in win explr , click tools, folder ops, view, scroll dwn.
    turn OFF ALL FIREWALLS, even xp's built in
    make sure both PC's are in the same workgroup
    make sure both you cables are cat5 streight through, not crossover
    does your router have DHCP ? USE IT
    MAKE SURE BOTH PC's are configed to automatically get IP addresses and DNS ip.
    share a folder on both PC's, since you are using peer to peer you will need to have each others log on acount on both PC's.
    when you plug in a cable to the router an LED on the router should go on when removed it should go out, this shows you have a signal going and coming back. open a command prompt and check to see if you are getting an ip address from the router.
     
  3. tweaki

    tweaki Member

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok will try that and get back to you..cheers..

    let you know soon.
     
  4. tweaki

    tweaki Member

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    In services.msc
    What settings do I need Auto/Manual or Disabled for networking.

    As I configured some for tweaks.

    My computer has cable from Router to PC, other machine is wireless.
    On my Voyager modem I only have connections for DSL (phone line) and connection to my PC (USB)
     
  5. tweaki

    tweaki Member

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I can get to access and configure
    both my pcs cards for the router but not the router itself ???????????
     
  6. theVIKING

    theVIKING Member

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    What ?

    you should have a phone line to the modem a cat5 cable going to the router ( you can put all your settings , user id / password for ppoe dsl ) then cat5 to one w/s and a wireless link to the other, no usb from the modem to the pc. the router is wireless. ?
     

Share This Page