1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

FTP To Your Xbox Using Windows Explorer/Internet Explorer/FireFox

Discussion in 'Xbox - Software discussion' started by Mik3h, Oct 6, 2006.

  1. Delmorte

    Delmorte Guest

    Well finaly I have gotten somewhere. When I called XBOX live and Verizon for help with my XBOX live not working it seems they messed up all kinds of IPs and such.


    Now I can network to my XBOX but I cant transfer any files so I decided since I can access my XBOX now I should be able to FTP using IE.

    Ok cool it works but when I put in the password it tells me either the username or password is wrong??????


    I put in xbox and xbox for the password.

    Any clues?
     
  2. Delmorte

    Delmorte Guest

    OK now it works when I want to view E: but nothing else. When I want to view others it asks for a user name and password and denies me.


    And it only works on unleash x dashboard. I cant do it while in anything else.
     
    Last edited by a moderator: Jan 10, 2008
  3. Mik3h

    Mik3h Regular member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    2,847
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Check the Xbox dashboard settings, make sure FTP is enabled and that the username and password for connecting is "xbox" and "XBOX"
     
  4. Delmorte

    Delmorte Guest

    Thanks, I have checked all my dashboards the info is all the same. If I use flashfxp everything works fine so I am just leaving it at that.
     
  5. varnull

    varnull Guest

    That's a firewall issue. You can make an exception for explorer but because of the stupid way the windows firewall works it reduces your overall network security.

    Attempting to use firefox to connect results in a "400?? PASV not supported" error.

    !! simple FREEWARE ftp application !! http://www.sofotex.com/FreeFTP-download_L361.html
     
  6. Delmorte

    Delmorte Guest

    Thanks Ill check that link but I have all firwalls dissabled.
     
  7. F3nri5

    F3nri5 Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hi all

    i have just successfully softmodded my 1st xbox
    and have got the FTP going to boot! however i
    have one small problem. i can only FTP to the
    xbox if i disable my wireless internet connection.
    my setup is as follows.

    Xbox linked with a Xover cable to a NIC in the PC
    PC is linked to the wireless modem router with a
    PCI wireless adapter.

    The IP for the wireless is as follows

    IP 192.168.2.3
    SUB 255.255.255.0
    asigned by DHCP

    the modem router is 192.168.2.1 so this is always
    the default gateway.

    the IP for the xbox is

    IP 192.168.2.100
    SUB 255.255.255.0
    Default gateway 192.168.2.1
    DNS 0.0.0.0
    DNS 0.0.0.0

    xbox is static NOT DHCP.

    i presume i only have a minor problem
    with not being able to run my internet
    and FTP network but id like to sort it
    as i would like to allow XBMC to access
    the net from the xbox. i can link my laptop
    to the PC and theres no problems there.
    i have read all the TUTS and other threads
    related to FTP and i havent found any answers
    as yet. please helppppppppppppp.

    regards

    F3nri5
     
  8. F3nri5

    F3nri5 Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    evening all

    well i managed to get both running side by side.
    Xbox IP is now 192.168.0.2
    and the NIC is 192.168.0.1
    so all i need is for the box to be able to access
    the net, i have shared the net connection with the
    Xbox network but no luck yet. any hints gratefully
    recieved pleassssssssssssssssssssse

    regards

    F3nri5
     
  9. spira12

    spira12 Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok I have a question for you all. I have a completely unmodded Xbox. No softmods installed. #1: Is it possible for me to FTP to and from my Xbox? #2: If the answer to the last question was "yes", then why isn't it working? I have the settings on the Xbox set to auto (DHCP) and its currently on my network as 192.168.1.133. In SmartFTP, when I try to connect to that (logging in as user: xbox password: xbox), it gives me a message after a couple seconds saying "An established connection was aborted by the software in your host machine.". When I attempt to do it in Windows Explorer, I get a message saying "The connection with the server was reset."

    So it seems like the second I connect the Xbox resets the connection? Any advice would be much appreciated.
     
  10. Mik3h

    Mik3h Regular member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    2,847
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Nope I'm afraid not.

    If you were to launch the softmod installer, it opens a temporary FTP link, but you can't do it with a completely unmodified box with no softmod installer.
     
  11. spira12

    spira12 Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ah okay well thanks a lot for the quick reply. I think I'm going to install Ndure 1.1 as soon as I get my hands on a USB-ended Xbox controller cable. Then I'll FTP T3CH's latest XBMC build to it and set that as the default dashboard. Thanks again.
     
  12. hanktank

    hanktank Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hey man when i tried doing this through file explorer it said it could not connect...what am i doing wrong?
     
  13. varnull

    varnull Guest

    Try making an exception in your firewall for port 21 and explorer.exe. Remember to kill the exception before going back online tho ;)
     
  14. Mik3h

    Mik3h Regular member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    2,847
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Make sure your network settings are configured properly, dynamic IP on the Xbox and your PCs connection settings for the Xbox also being dynamic, or if you must, then use a static IP on both ends instead.

    If that fails, try taking the advice of ja.. Varnull. And make an exception in your firewall, or if the only firewall you are using is Windows firewall, disable that completely in the security centre in control panel, then "manage firewall settings" and just turn it off, and search for a good free one.
     
  15. hanktank

    hanktank Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok well i dont know what im doing wrong but i cant get this to work is there a sttep by step?
     
  16. hanktank

    hanktank Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    also i am using vista not XP or a hacked version either its jsut stock vista
     
  17. carspoo20

    carspoo20 Guest

    i never would of thought of that.

     
  18. sudeki300

    sudeki300 Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i used to ftp when i had windows xp but now i have windows 7 and have tried the way i used to do with xp but have no luck. can anyone help.thanks.............sudeki300
     
  19. Mik3h

    Mik3h Regular member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    2,847
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    del me.
     
    Last edited: May 3, 2010
  20. Mik3h

    Mik3h Regular member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    2,847
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    It works exactly the same as it does in Windows XP.

    [​IMG]
     
    Last edited: May 3, 2010

Share This Page