1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HC Encoder is not an option

Discussion in 'DVD / BD-Rebuilder forum' started by kmj523, Apr 5, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Why is that?
     
  2. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    It's always been an option.
     
  3. 7thsinger

    7thsinger Regular member

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    3,605
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
    Most likely always will be.
     
  4. bryston

    bryston Regular member

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    933
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi,

    it's the only option endo uses ;)


    Jo
     
  5. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    well its not for mine i have every other encoder to use but that one
     
  6. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Well you have given absolutely no information.
    What version are you using?
    Explain the install process.
     
  7. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    version 0.98.1
     
  8. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    And?
    What about the install procedure?



    Taken from the DVD Rebuilder support forum:

    The freeware version is now being distributed complete with the Rockas Installer. This distribution includes all associated apps, includings the recommended versions of the HC and QuEnc encoders (total 4.5MB).

    http://forum.digital-digest.com/showpost.php?p=298230&postcount=4
     
    Last edited: Apr 6, 2009
  9. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    wont let me open a project and still dont have the hc encoder mode
     
  10. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You give very little information.
     
  11. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    When i open rebuilder and choose what mode i want to use hc encoder mode is there but i cant click it to use it its just faded out
     
  12. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
  13. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    what should be my work folder and output folder?
     
  14. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    If you have 2 HDD's, install the work folder on the main drive and the output on the other. If you only have 1 drive, you don't have a choice but to put the 2 on the same drive.
    The work folder will be named D2VAVS and the output folder will be named DVDFILES.
     
    Last edited: Apr 6, 2009
  15. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    So i should just make a work folder and a output folder?
     
  16. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
  17. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ok its working So This program is supposed to make the best quality but what about animatedtv shows like family guy last time i used rebuilder it looked horrible and creaky said rebuilder doesnt do angles?
     
  18. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    It all depends on the compression percent.
    You can always use PgcEdit to delete angles.
     
  19. kmj523

    kmj523 Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Where do i see the compression % and how do i use that other program
     
  20. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page