1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pinnacle Studio 12 problems.

Discussion in 'Video - Software discussion' started by sagoga, Dec 9, 2008.

  1. sagoga

    sagoga Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have Studio 12+ and would like to discuss some problems with people who has knowledge of this program. One of my problems is that in order to open a file Studio 12 says that you have to get permission from the Admin. But I start Studio 12 as an Admin. I am the only one who use this computer. I have also deaktivated UAC.
    sagoga.
     
  2. chubbyInc

    chubbyInc Regular member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Messages:
    399
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26

    I'm running Vista and converting my own AVCHD home movies into DivX HD. Haven't had a problem yet.

    Are these your own files or something else?

     
  3. sagoga

    sagoga Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have updated the drivers for my computer and I think this solved the problem. But I may come back to you if there is another problem.
     
  4. sagoga

    sagoga Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Why are you using DivX HD? Is this format better than MPEG 2?
    I have older videos from Studio 11. Do you think that I should remake them in Studio 12?
     
  5. chubbyInc

    chubbyInc Regular member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Messages:
    399
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26

    My camcorder is a Sony HDR-SR1 Full HD 1080 and gives out the format .m2ts which I guess is a form of MPEG-4

    I can watch .m2ts directly on the PS3. I've converted them all to DivX so that I can give copies to family memebers. DivX can play in a lot of DVD players and can easily be played on the computer.
    Without any updates I can play DivX or .m2ts on PS3 and
    With a small update I can play DivX or MPEG-4 on the Xbox360.

    If your footage is HD I recommend converting to DivX with preset High Definition or MPEG-4 preset High Definition.
    I still have all my original files backed up which is ideal if I were to decide a different format is more optimal. Once a file is converted you might not be able to get original quality if you convert it to something else.

    I haven't used Studio 12 for very long, but it seems like the ideal software for any video conversion.
     
  6. sagoga

    sagoga Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thank you for this information. I suppose that DivX gives better picture than DVD. I have Canon HF100 which is a AVCHD camcorder.
     
  7. canikki12

    canikki12 Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I still have the problem of not being able to open files that I have created and save in Pinnacle 12. I get the error..you do not have permission...etc. The are my files that I saved as in the program or files that I used "make Movie". Any ideas? I have removed and then reinstalled as well as downloading update drivers. Using Vista 64bit system on Gateway PC.







     
  8. canikki12

    canikki12 Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Now I am also getting an "invalid argument was encountered" message and the program is not loading correctly. Help!!
     
  9. sagoga

    sagoga Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Have you checked that it is OK with Vista 64? People usually have Vista 32.
     
  10. canikki12

    canikki12 Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yes, I did change that and now the error message is gone. Still can't open files that I have saved though.
     
  11. sagoga

    sagoga Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    You have to tell me how you made this file and what kind of file it is, mts, mpeg2 or whatever.
     
  12. canikki12

    canikki12 Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok, from the start. I made a program combining stills and video clips. When finished i gave file a name and saved it with save as. I went into the projects file. I then made movie and saved this to My Videos. I used mpeg-2 in this case but the same results happen when I used AVI files. Now when I go back into either of these files I get the "you are not allowed to used these files you must have admin. permission." I am the admin. and have check "anyone using this machine" for the access. I do not know if I am saving wrong or the problem is with Pinnacle 12 or with the way my machine is set up?
     
  13. polo724

    polo724 Member

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have a problem with editing videos with pinnacle studio 12. If I place effects and try to render it it will give me an error, but when I remove all the effects and just plain video clips it will render with no problem. What's the use of editing if I can't even put effects on a clip. I don't know if I need the patch for it, please help. thank you
     
  14. canikki12

    canikki12 Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Your program may be too long. By adding effect, Transitions, etc., you also add to the program length. I had this happen as well and I took out everyother transition and then the program worked. Might have to edit the original video/slide down and the add effect or some combination of the two to get it to render.
     
  15. pandii

    pandii Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Can someone help me? My problem is that every time I start the program up, it freezes for a second, and says, "this program is not responding." Then, I tried restarting my computer a few times and it didn't work. The program should work; I only got it a few days ago. It works really well, except for this problem. Please help!!
     
  16. honners

    honners Member

    Joined:
    Jun 19, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I hope someone can help.
    I've just bought a Panasonic TZ7, which records HD video in .mts format. I installed pinnacle 12 to look at editing the files, and burning to DVD. When I first started it, it told me my graphics driver needed updating, so I updated. When I load files into a project, in the preview pane the video looks inverted, and the audio is flakey.
    The files play perfectly on the PC in Media Player.
    Pinnacle just happened to be the first package I saw on a list with HD support. Is it me, my PC, or shall I just try a different s/w package? Any help appreciated.
     
  17. bowlerx

    bowlerx Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I recently used .mts files in a movie along with .avi format and had success...
     

Share This Page