1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Playing PAL PS2 games on an NTSC PS2

Discussion in 'User submitted guides' started by nrk4594, Oct 31, 2004.

  1. hampage

    hampage Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    MARS II
     
  2. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Did you burn at 1x to high quality media (tdk, verbatim)?

    Which release is it, DNL or Lightforce?

    Why don't you get the usa release? It still has a lot of seeders.
     
    Last edited: Nov 30, 2004
  3. recca-kun

    recca-kun Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    [bold] still lost[/bold]

    Yes i did download a back up copy of the game and my question about rw disks wastn answered and i was still wondering what i can do know. And also my need for speed 2 iso file must be ruined now cuase when i burned it, it wouldnt work at all as i said before only showing two blue verticle lines
     
  4. recca-kun

    recca-kun Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    [bold] never mind [/bold]
    ok i think i understand now that i should get r- disks instead. sorry.
    so nrk do u think if i use a rw r- disk that it will work?
     
  5. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I've never used dvd+rw or dvd-rw. I have used dvd+r and dvd-r and they work fine. My ps2 is v9 and is compatible with dvd+r media, anything below a v4 wont work with dvd+r media. Reading through the forums, not a lot of people have had success with dvd+rw or dvd-rw media. Your best bet is to stick to dvd-r. TDK dvd-r's have been the most reliable for me.


    It might turn out that NFSU2 is not compatible with the pal to ntsc program. Try getting the USA Version.
     
  6. g-funk

    g-funk Member

    Joined:
    Nov 21, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Nrk, did you ever try to patch your copy of F1 '04?

    By the way, thanks for all your effort in this thread. I think I'd go crazy trying to make sense of some of these people's typing.
    :D
     
  7. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Sorry, I've been lazy, I'll do it now while I have the time.
     
  8. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I thought it was successful because of this screen.

    [​IMG]

    However, the game doesn't boot.
     
  9. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I just tried to patch it with adr patcher and that doesn't work either.

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 1, 2004
  10. toyfigure

    toyfigure Guest

    Tried to convert "V8 Supercar" from Pal to NTSC using the patch listed on the first page (I'm using the latest version of DVD Decrypter and it would only read/write MDS files) but my V10 PS2 (with Matrix mod) won't boot it (just a blank screen after the Matrix Infinity logo screen).

    I have one question, where is the patched files located (because the patch program doesn't tell you), are they being written over the original ISO files?

    Thanks for any help.

     
  11. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You could try making and burning the iso with Alcohol 120%.

    The program overwrites the iso file.
     
  12. recca-kun

    recca-kun Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Tomorrow my friend is letting me copy his san adreas original game"not copy". Is there any thing i have to do. like do i ahve to make it an iso file first or can i just copy it with the files on the disk
     
  13. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Just copy it as you would a normal game. Make the iso, burn the iso.

    With San Andreas, you will need to use Professional grade blank dvd media. Try Verbatim or TDK.
     
  14. anth4207

    anth4207 Member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    nrk4594, i also tried the converter for NFSU2... it didn't work :(. Do u know where to find the NTSC version? It's weird that a lot of the bittorent sites only have the pal version... what is up with that?
     
  15. toyfigure

    toyfigure Guest

    Burned a copy with Alcohol 120% but it still won't boot, I just got a blank screen.

    Do I really need to buy one of those PAL-NTSC converters for $50 so I can play 4 PAL games? :(
     
  16. hampage

    hampage Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    nrk, what do you think about my situation, probably a bad burn right? because I burned at 4X with RIDATA media
     
  17. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    anth4207,

    Check your PM

    toyfigure,

    Some games can't be patched. When I run into that problem, I can still play the game because I use the DMS chip which has a feature to convert the signal to ntsc and center the screen.

    Some games have an option to run in 60 hz (NTSC). Check the options menu on your games. Some game will ask you before the main menu if you want to run in 60 hz, and some, you have to select 60 hz in the options menu.

    hampage,

    I burn most of my games at 4x to Ridata. The only game that hasn't worked with Ridata was San Andreas. It works fine with TDK. I've never had any problems with TDK.

    Ritek Ridata is Premium Grade Media.

    The following brands are Professional Grade Media

    Maxell DVD-R Media
    Memorex DVD-R Media
    Mitsui DVD-R Media
    Panasonic DVD-R Media
    Pioneer DVD-R Media
    Taiyo Yuden DVD-R Media
    TDK DVD-R Media
    Verbatim DVD-R Media


    In your situation, it could be the media, burn speed, or the fact that the game can't be patched.
     
  18. hampage

    hampage Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the file I tried to burn was:

    [[PS2]]-NEED FOR SPEED UNDERGROUND 2 PAL MULTI5 FULLDVD

    have you tried it if it works?

    maybe the the problem is with the ISO...

    because you said that ridata at 4x is not the problem. I have a NEC 411s
     
    Last edited: Dec 2, 2004
  19. anth4207

    anth4207 Member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanks man appreciate it!
     
  20. nrk4594

    nrk4594 Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hampage,

    Get the USA Release. It sounds like the PAL release can't be patched.
     

Share This Page