1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ps2 game rebuild to reduce toc

Discussion in 'User submitted guides' started by hursty, Jun 5, 2005.

  1. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    go to the desktop,right click,new,create new text doc,press space bar once,then rename it exactly as it appears
     
  2. ft2005

    ft2005 Regular member

    Joined:
    Sep 8, 2005
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    sup peeps, i rebulit batman begins (PAl) and did all the steps i needed to do to reburn it... but yet it still doesnt work.. first time i burnt it, i did a straight backup from an original and it would load n then freeze.. now i rebulit the image and so on (there are no dummy files init) but this time it tells me invalid ps2 disc.. what might be the problem with this.. dont tell me the media, cause tekken 5 worked, fifa street worked, mafia gataway all worked... =s

    Jus let me no if anyone else had any problems backing this game up.. i dont even care bout it cause i completed it already but thats not the point... its a mystery that needs to be solved!
     
  3. rx8ryder

    rx8ryder Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I don't really recommend rebuilding... I've done it yesterday with MGS 3 iso and some of the Codec calls (only the long conversations) freeze. So you won't really know whats going on....
    If you want to play a game get like GT4. It has a high TOC.
     
  4. SA_Ares

    SA_Ares Member

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi!
    I want to backup "Burnout Revenge". Until now, everything works fine with the great step-by-step-guides in this forum (thx Hursty & redneck61).
    But now my CD/DVD Gen tells me [bold]"ASPI manager loading failed."[/bold] whenever I press the "Rec."-Button, to create the two files. No second errormessage and no Recordingscreen poping-up!
    Can anyone tell me, what I'm doing wrong? Do I have the wrong drivers installed? Or the wrong patch used?
    Please help!

    P.S.: Sorry for writing-/contentmistakes, but I live in Germany...
     
    Last edited: Oct 14, 2005
  5. jetyi83

    jetyi83 Regular member

    Joined:
    Apr 20, 2004
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i have the exact same problem..

    i remember fixing this problem a long time ago, but that was over a year ago, and i forgot how to fix it again..

    i think its something to do with a missing file, but i already made sure i had the file located in my system 32.

    does anyone know how to get this fixed? instead of the 2 error messages after hitting record there is only one. and it is

    "ASPI Manager Loading Failed"
     
  6. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    there are a few things you should check for these errors

    first make sure you have working ASPI layers installed

    second,go to

    my comp/local disk/windows/repair....look for autoexec.nt

    copy and paste it here

    my comp/local disk/windows/system32 folder

    and lastly,CD/DVD Gen. is supposed to have 2 error messages pop up after you hit the record button. If you only have one pop up then you are missing a .dll file that you need to install into you system32 folder and system folder in Windows. You can find this file at : http://www.neromediahome.com/us/WNASPI32.DLL.html
     
  7. SA_Ares

    SA_Ares Member

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    [bold]Thank you guys, especially Hursty!!![/bold] These drivers solved the problem! Now everything works as described and the game runs perfect, like the original! This is so awesome! THX!
     
    Last edited: Oct 17, 2005
  8. fireman30

    fireman30 Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I get thru everything just as you have directed, but when i get to the last step on dvd iml2iso, it makes it to step 4 and says a 20049 file cannot be found. Any ideas or answers on what to do to fix this or another way around it? Thanks in advance for your help
     
  9. rick021

    rick021 Member

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    where can i get the software that builds the new iso i have to build
     
  10. Mik3h

    Mik3h Regular member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    2,847
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Before burning PS2 games.. should you always re-build them? Even the games which do not require to be re-built, is there any harm in re-building them?

    -Mike
     
  11. xhardc0re

    xhardc0re Guest

    No, no reason to rebuild a game unless: 1)Using SwapMagic and the game is bigger than the TOC of SM 2)Game won't play with SwapMagic & you think it needs a rebuild
     
  12. chanman1

    chanman1 Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    1,705
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    anyone? what exactly is TOC? Table of Contents?
     
  13. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    TOC=table of contents,as you just said...:)
     
  14. chanman1

    chanman1 Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    1,705
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    so what does it mean a game has a large Table of Contents. what is the TOC of a game?
     
  15. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    the size of the image
     
  16. darthnip

    darthnip Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Messages:
    2,895
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    guide pics removed by author request.
     
  17. bashir2

    bashir2 Member

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hey
    i downloaded swap magic 3.6 and i want to burn it. i alredy tryed 5 dvds. i boot them up with the swap magic 2 and a pink layer goes around how to fix please need help?????
     
  18. bashir2

    bashir2 Member

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    and i dun understand this im a newbie please bare with me
     
  19. SaGaR91

    SaGaR91 Member

    Joined:
    Apr 25, 2006
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Last edited: Apr 30, 2006
  20. Mik3h

    Mik3h Regular member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    2,847
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Yes, click the ISO and right-click extract objects, choose the folder location and then it will start extracting.

    -Mike
     

Share This Page