1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Replacing water cooling to better water cooling

Discussion in 'Building a new PC' started by ov3rk1ll, Feb 28, 2009.

  1. ov3rk1ll

    ov3rk1ll Member

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I purchased an ASUS
    M3N78 Pro Motherboard, and the motherboard will only detect my External Mybook Western Digital 1TB drive and my
    Internal Western Digital Raptor 80gb drive but it wont detect my
    Maxtor 300gb
    and
    Seagate 750gb drives running at 750gb, i tried changing plugs I tried only powering one at a time, its not showing up on device manager or bios, I just updated the bios to the latest version and I still get nothing, I tried everything!, my games are on the other 2 drives and I cant access them. Please help me, I Cant see my drives at all!!! I only see 1 internal and 1 external but not the rest of the 2 internal ones.
     
    Last edited: Jun 9, 2009
  2. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,353
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    118
    Which S-ATA ports have you connected them to on the board?
     
  3. ov3rk1ll

    ov3rk1ll Member

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I connected it to the first 2 black sata ports and then 1 red in the middle
     
    Last edited: Jun 9, 2009
  4. ov3rk1ll

    ov3rk1ll Member

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i basically put it on sata 5 6 and 2
     
    Last edited: Jun 9, 2009
  5. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,353
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    118
    So you've tried various different S-ATA ports and cables and these drives are never detected?
     
  6. ov3rk1ll

    ov3rk1ll Member

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    If you got a picture of my motherboard you will see 2 black ones on the top 2 red in the middle and 2 red on the bottom, I haven't tried the 2 on the bottom because my gfx is blocking it, I can try plugging it in those 2 if you want by using the L shaped sata cable but the only ones I used are the 2 black sata ports on tip and 1 middle red sata port
     
    Last edited: Jun 9, 2009
  7. ov3rk1ll

    ov3rk1ll Member

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    The color coding for the sata ports ment something, I re-read the manual, and the sata 5 and 6 black ports were for something called ADHCI (i think its spelled like that) and raid, So basically I unplugged it from the black port and left the hardrive connected on
    Sata 1 2 and 4, since 3 is blocked off from the gfx. I got all my hardrives working, with every single driver installed, with a perfect windows vista 64bit installation. I will post any crashing problems, if I experience any.
     
    Last edited: Jun 9, 2009

Share This Page