1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The Ultimate Softmodding an XBOX Tutorial Thread

Discussion in 'Xbox - Hardware mods' started by xSModder, Sep 1, 2005.

  1. spug89

    spug89 Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    you have to download it off of action replay
     
  2. Davey775

    Davey775 Member

    Joined:
    Mar 23, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    when you soft mod the xbox can u go on back on to your 1st made account on xbox live? cuz i no u need to make a new account if u wanna mod people up and ull get banned from matchmaking or something but if i do softmod it can i ever go back to my old name without getting banned?
     
    Last edited: Mar 30, 2006
  3. KyleJ1

    KyleJ1 Member

    Joined:
    Mar 31, 2006
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    my site **removed** will tell u how to softmod halo 2 from step one
     
    Last edited: Apr 1, 2006
  4. tocool4u

    tocool4u Guest

    That site sucks dude..It is freewebs..Come on dude you know better than this and there isn't even a tut on how to softmodd on it..Besides this sites tut is the best!!!!!How about if you are so good you edit your post and help people out.....
     
  5. KyleJ1

    KyleJ1 Member

    Joined:
    Mar 31, 2006
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    home page scroll down some man theres a tut
     
  6. creaky

    creaky Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    31,683
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    @KyleJ1 - let's not push ppl to other sites thanks, no-one minds the odd link if it helps a post, but we all mind ppl pushing other sites. i already gave you 2days holiday from AD for ignoring various other rules
     
  7. Amit0

    Amit0 Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hey I recently softmodded and it works except for one problem.. it comes out in black and white! anyone know what I should do? Btw I followed a different guide with pictures
     
  8. softmodd

    softmodd Regular member

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    205
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Ok well I was reading this tutorial over and I saw that you guys needed a usb splice or what not like a usb to xbox so I got a link. But i know how creaky and AD feel about posting links unless they promote the thread so I'm going to post it and if creaky or any other AD members do not like it then please respond or delete it. It fits in the controller port and the other side is a female usb adapter hope this helps! http://www.jandaman.com/games.mvc?p=usbxbox&Category_code=XBOX But then again, by experience, if you put a jump drive into one of these things it formats it so this would mean that the XBox and your computer have different formats so I don't know if you could transfer stuff but whatever.
     
    Last edited: Apr 15, 2006
  9. creaky

    creaky Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    31,683
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    @softmodd - thanks; indeed, the odd link is fine, it's when ppl deliberately pimp other sites that gets mine/AD's backs up..
     
  10. softmodd

    softmodd Regular member

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    205
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No problem creaky!
     
  11. sausage17

    sausage17 Member

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey can anyone help me right now. I want to mod my maps for halo 2 and dont know how to mod them i am on the screen i am suppos to be on and have everhtying downloaded hopfully so how do i mod the maps
     
  12. chiefvii

    chiefvii Guest

    please explain to me in depth how to connect your xbox to the computer, and use action replay to softmod. Thanx
     
  13. ImNotANub

    ImNotANub Member

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i need sum1 2 make me mods! ...peace

    i promise to type in full sentences too
     
    Last edited: Apr 30, 2006
  14. creaky

    creaky Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    31,683
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    @ImNotANub - [bold]OhYesYouAreANub[/bold]

    no 2monthers or aim thanks
     
  15. ImNotANub

    ImNotANub Member

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have no clue how to use dothalo!!! can some explain or send me a understandable tutorial on it???? I tried the one at assasins4hire but it was to hard to understand
     
  16. shademand

    shademand Regular member

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Messages:
    270
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I give you an "A" for effort but I wouldn't exactly call your method the ultimate softmodding guide. Seems kinda tedious to me. I have read plenty of modding tutorials around here and they all have one thing in common unnecessary steps. A homemade cable and AR are not necessary items to do a softmod and I will leave it at that.
     
  17. killah765

    killah765 Guest

    HOW DO I GET ACTION REPLAY?
     
  18. killah765

    killah765 Guest

    ALRIGHT CAN SUM1 HELP ME SOFTMOD
     
  19. MLOYLLO

    MLOYLLO Regular member

    Joined:
    Jan 7, 2006
    Messages:
    179
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Duh Best Buy Target, Walmart, online. I got mine at Bestbuy.
     
  20. xSModder

    xSModder Member

    Joined:
    Sep 1, 2005
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    well, to rise from the dead...

    @ davey

    the linux save does not come on ARMAX. and i'm pretty sure you can't download it from Codejunkies anymore.

    @ spug

    you might have the wrong version of MechAssault. you should just use Splinter Cell, it's fast and easy, and is all-version compatible.

    @ davey again

    you have to completely erase all the traces of the softmod and return to the state that your XBOX was in before the softmod.

    @ amit

    i don't know, that's a pretty strange problem. try unistalling the softmod and installing it again. if the problem persists, you might have a bad file.

    @ softmodd

    i have tried doing what you have done. it's hard, and most of the time doesn't work. you have to have specific jump drives, and keep having to change data and stuff.

    @ chief

    you don't connect your XBOX to the computer. you connect a memory adapter that comes with Action Replay software to your computer.

    @ shademand

    i didn't say there was need of a homemade cable in my tutorial. you've obviously misread it. and i'm glad you gave me an "A" for effort, but i really don't need you critiquing my work and posting something almost totally irrelevant to the topic.

    @ killah

    if you need help softmodding, GOTO PAGE 1 AND FOLLOW THE STEPS. IF YOU ARE UNABLE TO READ, GO FIND THE LOCAL WAIF AND PAY HIM IN COOKIES TO READ IT TO YOU.
     

Share This Page