1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Video and Audio Problems

Discussion in 'Xbox - Hardware mods' started by ezio, May 23, 2004.

  1. ezio

    ezio Member

    Joined:
    Jan 4, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I installed an Apple V Mod on this very new console and it immediately started to show sounds and video problems even at the start up xbox logo. I think somehow the video and sound driver IC got damaged cause even after I took the mod ic off I'm still getting this problem, there a very loud high pitch tone on the audio and the video is not perfect. I took an a very close inspection on the pcb for possible solder drops, shorted pins or broken traces and found none, the board is still very nice and clean.
     
  2. lcarbutt

    lcarbutt Regular member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    try using a different av cable
     
  3. ezio

    ezio Member

    Joined:
    Jan 4, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yeap, I have the machine at home and I'm using my xbox's cables and there is no change. To me it looks like an electronic problem, maybe somebady can tell me which IC I should replace and where I can get it.
     
  4. ezio

    ezio Member

    Joined:
    Jan 4, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Never mind, I found the problem. After looking real hard on the board, I found a very small drop of solder between pins on one of the IC's. I removed it and reinstalled the ModChip ok.
     

Share This Page