1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SONY DVD-rw wont read any types of discs

Discussion in 'DVDR' started by mr85cat, Nov 26, 2004.

  1. mr85cat

    mr85cat Member

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    model DRU-510a sounds like it does not spin even though the orange light comes on like it is reading the disc, but it never does.
     
  2. ScubaPete

    ScubaPete Senior member

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    6,324
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116


    Hi there mr85cat, welcome to aD,

    Are you saying it doesn't play Original DVD discs, backups or what ?

    Has it ever worked ?

    How about expounding upon your post so we have something, anything to work with -

    Pete

     
  3. cruester

    cruester Member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  4. mr85cat

    mr85cat Member

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Expounding on it, I would say (I am not sure you read it...) from the TITLE of this thread, it won't read ANY discs.....
     
  5. ScubaPete

    ScubaPete Senior member

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    6,324
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116


    Oohh gee, I'm so very sorry sir for being so extremely stupid and not understanding completely from the beginning exactly what the problem was -

    Since you won't tell me if it has ever worked OR if this is something new I suppose I have to guess -

    If it never worked:

    Is it external ?
    USB ? Firewire ?

    Did you check the USB / Firewire wire to see if it's good ?

    Did you check another USB / Firewire port ?

    Have you tried it in another PC ?

    Does it show up in Device manager ?

    Does it say it's operating properly ?

    Is it internal ?

    Are you sure the IDE Cable is firmly connected ?

    Are the jumpers set to Master ?

    Is it on a secondary IDE cable ?

    Did you set it to your region ?

    Have you installed an ASPI layer ?

    What did you set the jumpers too ?

    OK, If it just started this after working for some time properly ?

    Naaaahhh, too much guessing for me - Putting answers to all of those different scenarios PLUS more to boot - it's just too much time and work and I don't have near enough spare time to waste doing this.

    Tell you what, take it back (if it's new) and exchange it OR if it's not new, shop for a new DL burner and have their tech support guess their way through it with you - I'm not paid near enough -

    (and me being so nice and welcoming him to aD - )

    And THANKS FOR THE ATTITUDE !
     
    Last edited: Nov 26, 2004
  6. ScubaPete

    ScubaPete Senior member

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    6,324
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
  7. JoshB

    JoshB Member

    Joined:
    Feb 28, 2003
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    "Because you weren't smart enough"
    Now ScubPete that was'nt a responsible thing to say!
     
  8. ScubaPete

    ScubaPete Senior member

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    6,324
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116

Share This Page