1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP! Windows 98 and the Internet!

Discussion in 'Windows - General discussion' started by bigben11, Apr 22, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bigben11

    bigben11 Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I installed an ethernet port on my Windows 98 pc and i had the internet on it through lan for like 2 weeks, then, it suddenly quit on me (the internet) and i cant get on any im's or web pages. I tried installing a new browser and reinstalling the port and drivers and also checking to see if a connection is going through the cable in the back of the router and i cant fix it. I have no idaea what to do and microsoft and ibm want $150!
     
  2. p4_tt

    p4_tt Active member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Humm, something kinda like this happened to me last week when i tried to setup my ethernet, i just uninstalled my connection from the pc and reinstalled it and it worked.
     
  3. bigben11

    bigben11 Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks but i tried it and no luck!
     
  4. p4_tt

    p4_tt Active member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I don't know if you would want to do this at all but you could always format your hdd.
     
  5. bigben11

    bigben11 Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    re-did the whole hdd and no luck thanks tho
     
  6. p4_tt

    p4_tt Active member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Really thats odd, Could any of your hardware be damaged?
     
  7. bigben11

    bigben11 Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    NO in Divice manager most things are working and the things that arent dont need to be
     
  8. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,185
    Likes Received:
    99
    Trophy Points:
    128
    possible device conflict or incorrect drivers
     
  9. bigben11

    bigben11 Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    no reinstralled drivers and no conflicts like I said it was fine for 2 weeks
     
  10. DMW

    DMW Regular member

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Messages:
    624
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi,
    Does you computer communicate with the router ok?
    YES/NO

    Has your machine got a static ip? If not has the router assigned one correctly?
    YES/NO

    Have you done A/V and spyware scans?
    YES/NO

    Hope one of the above helps.
    Cheers
     
  11. bigben11

    bigben11 Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yes/yes/yes thanks though
     
  12. bigben11

    bigben11 Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    OI still need help
     
  13. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,185
    Likes Received:
    99
    Trophy Points:
    128
    take the net card out & all of its drivers including the inf files. defrag the hd & reinstall the card & driver
     
  14. creaky

    creaky Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    31,683
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page